Dršťková polévka z hlívy ústřičné

19. srpna 2008 v 15:54 | Maja |  Polévky
Suroviny:
500 g hlívy ústřičné
2 cibule
1 pol. lžíce sádla

sůl
pepř
mletá sladká paprika
hovězí bujón
jíška z hladké mouky a sádla
majoránka
1-2 stroužky česneku
žemličky:
500 g polohrubé mouky
250 ml l mléka
1 kostka droždí
90g tuku
2 pol.lž. oleje
2 žloutky
1 bílek
sůl
pepř
kmín
Postup:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme,opepříme a okořeníme. Vhodíme kostku hovězího bujónu a krátce povaříme. Pak zahustíme světlou jíškou a podáváme s kynutými žemličkami.
Žemličky:
Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem promáčkneme uprostřed. Potřeme bílkem a sypeme solí a kmínem. Dáme péci.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.