Rybí polévka

19. srpna 2008 v 16:10 | Maja
Suroviny:
hlava, ocas a vnitřnosti z kaprů
1 ½ l vody
30 g másla
2 lžíce mouky

3 lžíce krupice
1 cibule
stroužek česneku
100 g kořenové zeleniny
pepř
muškátový květ
sůl
polévkové koření
petrželka
Postup:
Dáme vařit hlavu a vnitřnosti z kapra. Přidáme očištěnou zeleninu, cibuli, česnek a vaříme asi 20 minut. Mezitím si připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Vývar z ryby procedíme, zahustíme jíškou, přivedeme k varu a zavaříme krupicí. Měkkou zeleninu a rybí maso zbavené kostiček nakrájíme. Vložíme do polévky, okořeníme muškátovým květem, polévkovým kořením a dochutíme petrželkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.