Špagety Carbonara

19. srpna 2008 v 21:04 | Maja
Suroviny:
300 g špaget
150 g anglické slaniny
100 g čerstvých žampiónů

50 g parmazánu
4 lžíce bílého vína
2 vejce
lžíce smetany
2 stroužky česneku
petrželovou nať
sůl
drcený pepř
Postup:
Špagety vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Mezitím na pánvi rozpálíme olej, přidáme slaninu a po chvilce žampióny a nadrobno nakrájený česnek. Orestujeme a zalijeme vínem. Vaříme až se tekutina odpaří. V hrnku nebo misce rozmícháme dvě vejce, lžíci smetany, většinu parmazánu, drcený pepř a sůl. Na předehřátý hlubší talíř dáme scezené, okapané špagety (musí být horké), přidáme směs z pánve, zalijeme rozmíchanou směsí z hrnku, promícháme, posypeme nasekanou petrželkou a zbytkem parmazánu a podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mýval Mýval | Web | 19. srpna 2008 v 21:09 | Reagovat

ahoj pekny blog

a jinak mam na blogu bleskovku tak kdyby ses chtela zastevit :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.