Zapražená zeleninová polévka

19. srpna 2008 v 16:23 | Maja

Suroviny:

200g kořenové zeleniny
1 cibuli
3 lžíce přepuštěného másla
hrst krupice

hrst ovesných vloček
500 ml podmáslí
2 vejce
sůl
kmín
pažitku
Postup:
Na přepuštěném másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme strouhanou kořenovou zeleninu, osmahneme, zasypeme krupicí a ještě orestujeme. Vzniklý základ zalijeme podmáslím, osolíme, okmínujeme, přidáme vločky a povaříme. Do hotové polévky vyklepneme vejce a necháme je v celku srazit. Podáváme posypané pažitkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.